dinsdag 23 januari 2018

#Blog - Pleintjes-voetbal, Minivoetbal in een Sportkooi

Pleintjes-voetbal, Minivoetbal of trainingen  op een Pannaveld, Pannakooi of Voetbalkooi ?  In Vlaanderen (België) is het Minivoetbal populair en in Nederland en België worden door voetbalverenigingen, campings en scholen steeds meer gebruik gemaakt van deze sportkooien

De situering van het sportveld, veld , plein, of schoolplein is belangrijk. Wordt de sportkooi gebruikt voor recreatie of voor trainingen en betreft het een openbare gelegenheid ?  Wie zijn de gebruikers en hoeveel spelers per spel nemen deel ? Ook de leeftijd van de jeugd speelt een rol , hoe ouder hoe harder moet u maar denken . Oudere jeugd heeft dan ook meer speelruimte nodig.

  Foto: Een prachtig Supreme Pannaveld op een schoolplein
Panna de oorsprong : Een Pannaveld of  Pannakooi  heeft vaak minder spelers per spel en het voetbal wordt meer toegespitst op techniek. "Panna" in 1 beweging de bal tussen de benen van een tegenstander spelen. Het speelveld kan dus kleiner en de doelen zijn ook aangepast 75x150cm . De bal blijft laag en er wordt minder hard geschoten met de bal .....dus minder geluidsoverlast !!! De hoogte van de Soccer/dubbelstaafmatten achter de doelen is 200 cm. Tegenwoordig wordt dit soort Sportkooien echter vooral gebruikt als voetbalveldje, zoals boven omschreven.
Een Voetbalkooi  is vaak groter van oppervlakte , bijvoorbeeld 10 x 20 meter of nog groter zoals bijv. een Cruijff Court 21 x 42 meter en de doelen zijn groter vanaf  200 x 300cm.  Het aantal spelers is groter en er wordt harder geschoten met de bal, de achterzijde van de voetbalkooi is ook hoger 300 of 400 cm, dus mogelijk meer geluidsoverlast.


 Foto's: Budget voetbalkooi 20 x 40 meter op kunstgras.

Omdat sportkooien zonder geluidsdemping nog wel eens overlast kunnen geven, kunnen wij  Voetbalkooien, Pannavelden,  Pannakooien, en Multifunctionele Combi-Sportkooien geluidsarm leveren .....type Supreme met maximale geluidsbelasting van  72 tot 83  decibel op 10 meter van de kooi of veld.

Johan Cruijff propageerde sport en spel voor de jeugd op beton, logisch goed voor de sportieve ontwikkeling van het lichaam. Niet iedereen wil op beton voetballen , maar ook voor die sporters zijn legio mogelijkheden : zoals kunstgras, rubberen Sportvloeren en onze  KROPOR (waterdoorlatende betonbanen met een mooie anti-slip laag. Keuze genoeg dus bij PannaWorld.
Op de site PannaWorld staan nog veel meer mogelijkheden, denk eens onze design Parkbanken , JOP's en Hangplekken,
Pannaworld kan uw gehele plein, schoolplein of sportpark inrichten !!   Indien u nog vragen heeft neem dan even contact op.
direct contact  [phone]  of [email]
Wij zien u graag terug bij een volgende Panna

                                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten