woensdag 8 februari 2017

#Blog straatvoetbal op Pannaveld of Pannakooi

Straatvoetbal is van alle dag, en tijdloos, er werden in het verleden veldslagen geleverd tussen straten, pleinen , buurten en buurtschappen . Tegenwoordig wordt er gevoetbald in Pannakooien , Pannavelden en Voetbalkooien, zoals bijv. de Johan Cruijff court.

De keuzes zijn legio, net als de vele oppervlakte maten en uitvoeringen, maar het blijft een veredelde vorm van het nog steeds populaire Straatvoetbal …
Waar de jeugd vroeger uitgebreid kon sporten en recreĆ«ren op straat , een plein of op een trapveld,  is dat tegenwoordig niet meer mogelijk, de reden intolerantie van omwonenden , geparkeerde auto’s en teveel verkeer. En dat maakt sport en spel op straat levensgevaarlijk en onmogelijk.

Een Pannaveld of een Pannakooi is vaak een mooie oplossing voor bovengenoemde problemen.  .Een Pannaveld of kooi is kleiner dan andere Sportkooien, omdat deze tak van voetbalsport beoefend wordt met minder spelers, de baltechniek ,de snelheid van handelen en lichaamsbeheersing is belangrijker dan snelheid, hard schieten of een fabelachtig doelpunt.

Panna-voetbal wordt gespeeld op beton tegels (zoals gepropageerd door J. Cruijff), op kunstgras , rubber tegelvloer, wit zand, asfalt ,natuurgras,  of een waterdoorlatende beton vloer. Een solide stevige ondergrond is al goed genoeg. 


Pannavelden ,geplaatst op beton tegels op een schoolplein
Daarom zijn deze kleine voetbalveldjes mateloos populair bij Sportverenigingen, Campings, Zwembaden , Recreatie-parken  en vooral Onderwijs en Basisonderwijs in BelgiĆ« worden deze Pannavelden ook wel gebruikt bij minivoetbal.

Pannavelden en Pannakooien in de Supreme kwaliteit  produceren minder lawaai dan andere sportvelden, dus geen overlast, voor jongere kinderen is het ook een heerlijk sportveld omdat het door de afmetingen van het veld overzichtelijk blijft. Kinderen kunnen dus veilig en onbezorgd sporten. 
Voor de man of vrouw met de geldbuidel niet onbelangrijk !  
                                   Het is betaalbaar, duurzaam en vandalisme-arm !!


Foto's: 2 prachtige Supreme Pannakooien met een afdek net 
U kunt voor meer informatie op onze site kijken bijv. voor uw pleininrichting, vloerkeuze of ander zins. Wilt u nog iets vragen of met ons delen neem dan even contact

Wij zien u graag terug bij een volgende Panna
Geen opmerkingen:

Een reactie posten