dinsdag 31 januari 2017

#Blog - Sportkooien in Vlaanderen

Beweging is goed voor jong en oud en daarmee trap ik een open deur in, In Nederland, België en Vlaanderen is dat niet anders.  Het  is niet altijd makkelijk en eenvoudig om jeugd voldoende te laten bewegen.Daarbij kunnen Sportkooien zoals  Pannavelden,  Pannakooien en multifunctionele Combi-Sportkooien van grote waarde zijn.


 In België en in het bijzonder in Vlaanderen  worden populaire sporten zoals voetbal, basketbal , hockey, tennis,  veelal in clubverband beoefend. Uit onderzoek is gebleken dat lang  niet iedereen lid van een sportvereniging  is en dat een lidmaatschap absoluut geen garantie is voor voldoende beweging.
In het lager en voortgezet onderwijs in België onderkent met de waarde van een mooie sportkooi en men denkt daar regelmatig "out of the Box"  want zoals overal is er ruimte gebrek en het geld ligt ook niet voor het oprapen. Onderstaand enkele voorbeelden hoe Belgen dit op een mooie manier oplossen en wij helpen daar graag bij.Foto's:  3 Pannavelden van 6 x 4 meter op een blok 

3 Supreme Pannavelden op een blok , dat geeft jongens en meisjes meerdere mogelijkheden om met een bal te spelen in de pauze, zonder elkaar tot last te zijn , de leraren zijn dol enthousiast . Foto's: Nog wat onwennig kijkt deze jeugd naar de uitvinding van de leraar 

Een supreme junior Combi-Sportkooi met grote boom middenin de Sportkooi , er was geen ruimte voor basketbal dus werden de korte zijden met basketbalborden naar buiten gedraaid , de panna-doeltjes bleven aan de binnen zijde.

Samen Sporten en Spelen bevordert ook de sociale ontwikkeling en de vorming van het individu.
Pleinsport wordt bijna altijd beoefend als teamsport. Speelden wij vroeger op straat of op een plein, tegenwoordig  is dat onmogelijk vanwege de toename van verkeer.

Populaire sporten zijn Voetbal, Panna, Hockey  en Basketbal, alle speelvelden voorzien van speciale soccermatten maaswijdte 50 x 200 mm , veilig voor de beoefenaar, kijkers , passanten en de naaste omgeving  . In alle gevallen kunnen Sportkooien uitgevoerd worden in type  Supreme geluidsarm, duurzaam, veilig en vandalisme arm.
Onderstaand geven wij enkele Vlaamse  voorbeelden. 
                                                                                                       
                                                                                                     
Supreme Pannaveld op tegels op schoolplein


                                             
                                            foto:  Supreme Combi Sportkooi H100 (multifunctioneel )
                                                                                                         
                                         
                                        Foto's: Betaalbare  Supreme junior Combi(natie) Sportkooi H300

Is het budget hoger of wilt u optimaal gebruik maken van de investering en de ruimte, dan komen Combi- Sportkooien en Voetbalkooien in aanmerking . In Vlaanderen hebben wij enkele prachtige sportkooien en Pannavelden geplaatst. 
Voetbalkooien en Combinatie Sportkooien worden steeds meer gebruikt om optimaal gebruik te kunnen maken van de accommodatie, Voetbal en Basketbal en  bij een kleine aanpassing,  kan men nog 2 volleybalvelden plaatsen op 2 speelhelften. 

Legio mogelijkheden voor Sport en Spel op Straat, Plein, Park of Sportveld.  Wilt u iets delen of heeft U vragen , neem dan even contact op 

PleinSport in Optima Forma

Wij zien u graag terug in een volgende Panna !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten