dinsdag 24 januari 2017

#Blog - Jeugd moet bewegen


Waar mogelijk moet jeugd bewegen op een pannaveld , een pannakooi of in een multifunctionele sportkooi als het maar veilig is, ook voor jongeren. Die mogelijkheden zijn er op  (school)plein, recreatie-park, campings, sportvelden, stads en dorpspleinen. 

Vooral in deze tijd is het belangrijk dat onze jeugd beweegt op de sportvereniging, maar ook op straat en op het schoolplein. Tegenwoordig heeft jeugd teveel afleiding en zoekt steeds meer vertier in games, computers, tablets, sociale media etc..

30 jaar geleden kon er nog voldoende “gespeeld” worden op “trapveldjes” en op straat, het enige probleem waren een paar gebroken ruiten, een boze buurman die de ballen lek prikte, en soms moest er hard gelopen worden om de politie te ontwijken.

Vandaag …..as we speak…. is dat onmogelijk, het verkeer , regelgeving en onze tolerantie t.o.v. jeugd zorgen ervoor dat er buiten op straat geen sport en spel meer mogelijk is.
Gelukkig zijn er veel gemeentes, en ondernemers bijv. campinghouders, sportverenigingen en andere organisaties die voor speelplekken, sportieve hangplekken en sportveldjes zorgen.
                                                                       

Foto : Een mooi voorbeeld, een supreme combi(natie) sportkooi met zitbank, bloembakken en tafeltennistafel op een mooie camping.

Onze maatschappij moet echt alles uit de “kast” halen om onze jeugd in beweging te brengen en gelukkig gebeurt dat ook, want  met hulp van sponsors, het bedrijfsleven  en vrijwilligers moeten wij de jeugd in staat stellen om te bewegen . 
Ook op schoolpleinen, bij buurthuizen en openbare pleinen met minder ruimte kan een klein  Pannaveld of een mooie Pannakooi geplaatst worden.
                        
                   
                      foto: supreme Pannaveld 7.5 x 12.5 meter (geluidsarm)
     

Foto: Een mooie supreme Sportwand (basketbal en voetbal op een kleine ruimte 

Ook voor hockey maken wij mini hockeyvelden…..(aangepast aan de specifieke eisen van het hockey ) , de meest gebruikte ondergrond is de bestaande tegelvloer op uw plein en dat is natuurlijk ook de goedkoopste oplossing. Wij hebben echter ook nog kunstgras, rubber sportvloeren en Kropor waterdoorlatend beton.


Foto : Supreme combi-sportkooi direct naast een pannaveld op kropor  beton)

Een gezonde, sportief ontwikkelde jeugd betekent in de toekomst minder criminaliteit, minder zorg en een beter moraal met gezonde normen en waarden .
Pannaworld kan  daar misschien bij helpen, kijk eens op onze site en zijn er nog vragen of wilt u iets delen, dan horen wij graag van U.

Wij zien u hoop ik terug bij een volgende panna….Geen opmerkingen:

Een reactie posten