dinsdag 10 mei 2016

#Blog - Straatvoetbal of Minivoetbal op Pannaveld of Voetbalkooi ?

Straatvoetbal of Minivoetbal  op Pannaveld of Voetbalkooi ? 
Die vraag wordt ons vaak gesteld in Nederland maar tegenwoordig ook in België , met name in Vlaanderen is het Minivoetbal populair en wint de Pannakooi het Pannaveld en combi-Sportkooi meer terrein.

Om de vraag goed te beantwoorden moeten wij weten wat de situering van het sportveld, veld , plein, of schoolplein is.  Wie zijn de gebruikers en hoeveel spelers per spel nemen deel ? Ook de leeftijd van de jeugd speelt een rol , hoe ouder hoe harder moet u maar denken . Oudere jeugd heeft dan ook meer speelruimte nodig.

Een Voetbalkooi  is vaak groter van oppervlakte , bijvoorbeeld 10 x 20 meter of nog groter zoals bijv. een Cruijff Court 21 x42 meter en de doelen zijn groter vanaf  200 x 300cm.  Het aantal spelers is groter en er wordt harder geschoten met de bal, de achterzijde van de voetbalkooi is ook hoger 300 of 400 cm, dus mogelijk meer geluidsoverlast.

IMG_3035 IMG_3031 210
Foto's: Johan Cruijffcourt kampen en een voetbalkooien 20 x 40 meter op Aruba en Bonaire

Maar ook Voetbalkooien, Speedsoccer kooien, en Multifunctionele Sportkooien kunnen wij geluidsarm leveren .....type Supreme met maximale geluidsbelasting van  69 tot 79  decibel op 10 meter van de kooi of veld.
IMG_0174 IMG_0178 IMG_0181
Foto's: Voetbalkooien en Speedsoccer op kunstgras.

Johan Cruijff propageerde sport en spel voor de jeugd op beton, logisch goed voor de sportieve ontwikkeling van het lichaam. Niet iedereen wil op beton voetballen , maar ook voor die sporters zijn legio mogelijkheden : zoals kunstgras, rubberen Sportvloeren en onze  KROPOR (waterdoorlatende betonbanen met een mooie anti-sliplaag. Keuze genoeg dus bij PannaWorld.

IMG_1528 IMG_1529 Combi sportkooi kunstgras en net
Foto's: multifunctionele Sportkooien op kropor of Combi-Sportkooien op kunstgras

images (1) FullSizeRender Combi sportkooi op kroporbeton
Foto's: Padelcourts en Multifunctionele Sportkooien op water doorlatend beton (Kropor)

Een Pannaveld of  Pannakooi  heeft vaak minder spelers per spel en het voetbal wordt meer toegespitst op techniek. "Panna" in 1 beweging de bal tussen de benen van een tegenstander spelen. Het speelveld kan dus kleiner en de doelen zijn ook aangepast 75x150cm . 
De bal blijft laag en er wordt minder hard geschoten met de bal .....dus minder geluidsoverlast !!! De hoogte van de Soccer/dubbelstaafmatten achter de doelen is 200 cm.

JUNIOR Pannavelden worden vaak gebruikt bij schoolpleinen en je kunt ze al bestellen vanaf 5 x7.5 meter. Straatvoetbal is met het drukke auto verkeer van het straatbeeld verdwenen, maar er kan volop gesport worden in onze Sportkooien.

FullSizeRender 20160407_145548 FullSizeRender
483 484 FullSizeRender sportwand 1
foto's : Junior pannavelden , pannakooi met afdeknet, Junior Combi sportkooien  en voetbal/basketbalwanden

Op de site PannaWorld staan nog veel meer mogelijkheden, denk eens onze design Parkbanken , Skatebanken, JOP's en Hangplekken, Pannaworld kan uw gehele plein, schoolplein of sportpark inrichten !!
Indien u nog vragen heeft neem dan even  contact  op.

Wij zien u graag terug op een volgende Panna
images pop (1)pop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten