dinsdag 29 september 2015

#Blog -Vrijwilligers en jongerenwerk in het zonnetje

Vrijwilligers, Jeugdwerkers en Jongerenwerk verdienen ons respect en bewondering. Zij zorgen er voor dat jeugd en senioren kunnen sporten en spelen op Sportparken, Voetbalvelden, in Sportkooien zoals; Hockeycourts, Voetbalkooien , Pannavelden, Rugbyvelden, Pannakooien en veel meer teamsporten, maar ook bij individuele sporten en PleinSport zijn vrijwilligers onmisbaar. Op een mooie zaterdagmorgen zijn er vele duizenden actief en zij zijn er ook als het regent, waait of als het ijzig koud is. 

Misschien is het goed om even stil te staan bij de vele werkzaamheden die gedaan moeten worden om veel mensen gezond te laten bewegen. De dag begint met plannen , kleedkamers inrichten, kantine dienst regelen , want dat is een van de financiĆ«le kurken voor elke vereniging. Infrastructuur zoals parkeren, fietsparkeren, controle, teveel om op te noemen. En wat te denken van de elftal begeleiders , team leiders of leidsters , verzorgers M/V, scheidsrechters, lijnrechters  etc..

Een groot compliment waard  .......Chapeau.........

IMG_0168 IMG_0171 IMG_0174
Foto's: verzamelen voor uit of thuis wedstrijden, Fietsparkeren , de jeugd draait al warm al in een Voetbalkooi

Ook jongerenwerkers , jeugdwerkers houden zich bezig met sport en spel, maar dan vooral in en op openbare ruimten, pleinen , trapvelden en schoolpleinen. Zij adviseren het gemeentebestuur en voeren het beleid uit . Vaak ondankbaar werk  omdat zij de wensen van de jeugd moeten "verkopen" aan gemeenteraad en omwonenden, die echter geen Sportkooi of Hangplek in die buurt willen. En als het e.e.a. dan gerealiseerd is moeten zij de jongeren begeleiden en bijv. vandalisme voorkomen ....dus praten nogmaals praten en controleren.  Organiseren van toernooien, wedstrijden en andere activiteiten zijn de mooie dingen voor een jongerenwerker.

Een groot compliment waard  .....Chapeau.......  

IMG_0174 IMG_0177 IMG_0181
Foto: Speedsoccer , Boarding voetbal, Voetbalkooi met kunstgras

2015-06-05 12.56.41 IMG_0806 combi sportkooi beton DSC00052
Foto: enkele geslaagde projecten Combi(natie) Sportkooi op Kropor en een Pannaveld op rubbervloer.

Vrijwilligers, jeugdwerkers zijn in elke gemeente, vereniging en sportclub onmisbaar en met name verenigingen en sportclubs kunnen gewoon weg niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers.

........Chapeau........

Wij zien u graag terug bij een volgende Panna van Pannaworld
images pop (1)pop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten