zaterdag 5 april 2014

Blog ....Vrijwilligers en Jongerenwerkers onmisbaar !!

Onmisbaar en niet meer weg te denken uit onze maatschappij zijn de vele vrijwilligers en jongerenwerkers .

In de 30 jaar dat ik te maken heb met sportverenigingen, buurtverenigingen, dorpshuizen en zelfs in het onderwijs zijn vrijwilligers inmiddels onmisbaar . Ook bij gemeenten en andere overheden heb ik  bewondering voor de tomeloze inzet van jongerenwerkers.
Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat onze jongeren sportief bewegen en zij maken het mogelijk dat onze toch wel verwende jeugd in competitie-verband of wedstrijd-verband kunnen recreƫren en sporten. Om de jeugd in beweging te krijgen en te houden, worden steeds meer eisen gesteld.
Was het vroeger normaal dat wij sporten op een hobbelig grasveld of een trapveld. Tegenwoordig moet dat op een gladde tegelvoer, een  kunstgrasmat, of een vlakke vloer van rubbergranulaat met val demping……
Onderstaande een paar foto’s zoals het in het verleden was ……
images straatvoetbal images straavoetbal imagesstraavoetbal

De jongerenwerkers en vrijwilligers hebben te maken met andere eisen en wensen,  zij zijn eigenlijk de spreekbuis van de jeugd en het valt niet altijd mee om alle wensen van de jongeren te honoreren, jongeren-werkers hebben te maken met  de bestuurders , de politiek en budgetten die vrijgemaakt worden door diezelfde bestuurders.
Een jongerenwerker, vrijwilliger of onderwijzer zit  dus altijd  ” in between” ….. Het is zeker niet makkelijk om iedereen te overtuigen van bepaalde wensen en eisen. Hij of  Zij  moet ook nog rekening houden met veiligheid en eventuele overlast van omwonenden. Niet altijd makkelijk dus en daarvoor onze complimenten.
Hieronder enkele foto’s van ” trapveldjes”  zoals die tegenwoordig aangelegd worden.
IMG_3399 IMG_0344
IMG_2996  Combi Sportveld SUPREME
U ziet het, het verschil is groot, meer veiligheid, luxe, en mogelijkheden !  Pannavelden , Pannakooien, Voetbalkooien en Combi-Sportkooien.
Gelukkig zijn er veel verenigingen, scholen en gemeenten die het welzijn van de jeugd hoog in het vaandel hebben . Dankzij de medewerking van vrijwilligers, jongerenwerkers en sponsors wordt veel “sportief ” gerealiseerd.
Wij zien u graag terug bij een volgende PANNA van PANNAWORLD
images pop (1)pop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten