woensdag 15 februari 2017

#Blog - Veiligheid, Kwaliteit en een Ultra lange Levensduur.

De veiligheid van uw spelende en sportende jeugd, is onze zorg !


 De zorg voor een veilige sport en of speelplaats  op campings, scholen , basisscholen, scholen- gemeenschappen, en sportverenigingen neemt bij de bedrijfsvoering van PannaWorld een belangrijke plaats in. 

Er is veel wildgroei in onze branche, een Sportkooi of een Pannaveld  kan natuurlijk op veel manieren vervaardigd worden , van diverse grondstoffen zoals staal, aluminium , hout , kunststof en combinaties daarvan. Wij proberen echter altijd te zorgen voor veilige duurzame producten , die ook nog zo weinig mogelijk geluid produceren. 

 Foto: Supreme Combi(natie) sportkooi, basketbal en voetbal in een.
Bovengenoemde Sportkooien vormen steeds vaker het straat en plein beeld, ook op recreatieparken, campings en schoolpleinen en sportparken, vindt een Sportkooi zijn weg. Pannaworld heeft een certificaat opgesteld om de veiligheid van sportende jeugd te garanderen. 
Algemeen
Een onveilige situatie wordt gecreëerd bij voetbal- en sportkooien met een toegangspoort met een hoogte van 2 meter.Wij leveren daarom toegangspoorten zonder cilinderslot. De sleutelhouder dient de poort te openen en het hangslot gesloten naast de poort te hangen. Zodat bij calamiteiten gebruikers het speelveld altijd kunnen verlaten.
Uitstekende Delen
Er mogen geen uitstekende schroeven, staaldraad einden en/of scherpe delen aanwezig zijn. Uitstekende schroefdraden moeten permanent bedekt zijn met bijvoorbeeld dop moeren. Schroefkoppen en moeren zonder bescherming mogen niet meer dan 8 mm uitsteken en moeten vrij zijn van bramen.  Alle lasverbindingen moeten gladgeslepen zijn.

Foto's: Mooie Pannavelden een parel op veel schoolpleinen en sportclubs.
Hoeken en Randen
Geen harde en scherp gekante hoeken en randen waar gebruikers bij kunnen komen. Hoeken en randen moeten worden afgerond met een minimale straal van 3 mm. Dit is niet noodzakelijk als er binnen een afstand van 25 mm een afscherming aanwezig is.
Ruwe Delen en Splinters
Ruwe oppervlakken mogen niet voorkomen. Hout moet rondom geschaafd zijn met velling kant. Ook andere materialen zoals bijvoorbeeld glasvezel moeten splintervrij zijn. Regelmatige inspectie en onderhoud is daarom van belang.  Wij adviseren om periodiek de kooi of veld na te lopen op loslopende schroeven en aanwezigheid van bescherm- en afdekdoppen ( indien van toepassing). Het advies is om deze inspectie jaarlijks uit te voeren.
 Vingers
Het toestel behoort zo te zijn gebouwd dat gevaarlijke vinger beknelling niet kan voorkomen.  Mogelijke gevaarlijke beknelling kan zijn:
Spleten waarin de vingers bekneld kunnen raken terwijl de rest van het lichaam beweegt, bij voorbeeld door glijden, schommelen of vallen;
Buizen met open uiteinde. 
Veranderlijke spleten (uitgezonderd kettingen).

Foto's: Ook LED-Sportveld verlichting past uitstekend bij Campings en recreatieparken
Pannavelden en Panna-,  Sport- &  Voetbalkooien  moeten aan NEN normen voldoen (NEN - EN 1176). De door ons geleverde velden en kooien voldoen ruimschoots aan bovenstaande normen.
Wij hopen dat wij door deze werkwijze kunnen bijdragen aan een veilige en duurzame  spel situatie voor onze jeugd, want jeugd moet meer bewegen en daar is iedereen het over eens !
Wilt u meer weten of iets met ons delen neem dan even contact op 
Wij zien u graag terug bij een volgende Panna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten